When Royals meet

 Gerard  51 jaar  vader van 4 pleegkinderen van 7,9,12 en 14 jaar  samen met David van 45 jaar  10 jaar pleegouders en 20 jaar getrouwd ‘passie voor portret schilderen en het verdiepen in leerstrategieën voor kinderen en jongeren’ www.eigenwijsonderwijs.nl                                                      ●●●              

‘When Royals meet’

30 jaar geleden werd er naar een idee van Prins Claus het Koningsconcert in het leven geroepen.
Prins Claus werd dan ook wel de muziekprins genoemd.
14 april 2015 werd in het Energiehuis in Dordrecht het Koningsconcert opgenomen in het bijzijn van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima.Ik was dan ook enorm verrast toen er een uitnodiging op de mat lag om dit concert samen met onze Koning en Koningin mee te mogen maken. Ik keek er erg naar uit. Aan tafel tijdens het avondeten vertelde ik mijn kinderen over de uitnodiging. Ik merkte al gauw dat mijn enthousiasme over het concert geen gehoor vond bij mijn kinderen.
De uitnodiging was voor mijn man en mij en ze waren persoonlijk, omdat de Koning en Koningin de mensen zelf uitnodigden voor dit concert.

Mijn oudste dochter kon de opmerking “nu gaan de Queens eindelijk de Queen ontmoeten” niet onderdrukken. We moesten vreselijk lachen aan tafel.
Daarna kwam mijn volgende uitdaging. Wat doe ik aan naar de Koning en Koningin?
Daar moest ik een nachtje over slapen. De volgende dag kreeg ik ook te horen dat ik de Koning en Koningin ook nog ging ontmoeten. Echt een handje geven!!!!!!
Mijn droom zou eindelijk uitkomen.
En dit had ik allemaal te danken aan mijn partner. Hij is fractievoorzitter van de Dordtse lokale partij, Beter voor Dordt.

En eindelijk was het zover! We liepen over de rode loper naar binnen bij het Energiehuis.
Bij de ingang werden we verwelkomd door de marechaussee met sabels. We moesten poseren voor foto’s. Het was net alsof ik bij de Oscaruitreiking was.
Eenmaal binnen moesten we wachten op de Koning en Koningin.
En toen was het zover! We mochten naar de Koning en de Koningin. Boven aan de trap stonden ze ons op te wachten. De Koningin droeg een mooie blauw-zwarte jurk en de Koning droeg een donkerblauw pak.
Onder aan de trap vertelde een medewerker van de hofhouding ons dat we onze naam moesten zeggen en onze functie.

Ik was behoorlijk trots maar ook zenuwachtig en voor ik het wist was het alweer voorbij.
Mijn moment duurde hooguit twintig seconde, maar was voor mij onvergetelijk.
Ik had in mijn hoofd bedacht dat ik ze vooral moest bedanken voor de uitnodiging en dat ik ook nog wilde vertellen over mijn werk als docent, coach, examinator. En dat ik alweer tien jaar pleegouder ben en dat ik dit jaar alweer 25 jaar samen ben met mijn man, dat we vier pleegkinderen een warm thuis geven en dat we daar enorm van genieten, dat ik voor Burgemeester Brok een aantal portretten van de Koninklijke familie heb gemaakt die nu in het Stadskantoor hangen.Het enige dat ik kon uitbrengen was mijn naam en een vriendelijke lach. Koningin Maxima knikte vriendelijk terug en gaf een compliment over mijn pak.
En toen was het al weer voorbij.
We werden naar onze stoel in de concertzaal gebracht waar we een concert kregen voorgeschoteld van een Big Band en een kwartet met violen. De muziekstukken werden aaneengesmolten door een fluitist.
Na afloop kon ik maar een woord uitbrengen ‘Afschuwelijk’. De muziek was duidelijk niet mijn keuze, maar dat moet een ieder maar zelf beoordelen tijdens de uitzending op Koningsdag op televisie.
Mijn dag kon in ieder geval niet meer kapot!

Gerard

koningsdag dordrecht, koningsdag 2015, fietstour dordrecht, fietsroute dordrecht, kind dordrecht, mama dordrecht, moeder dordrecht, peuter dordrecht, baby dordrecht, mamafiets dordrecht

Leer ons nog beter kennen:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram