Welkom Do! Blog speciaal voor Tantedag

 Dominique  www.doindordt.nl  cityblogger  hotspots in Dordrecht  

Tantedag moet gevierd worden

Zondag 26 Juli is het Nationale Tantedag. Gezien ik nogal wat neefjes en nichtjes heb laat ik deze feestdag niet zomaar aan mij voorbij gaan. Nou moet ik wel eerlijk bekennen dat ik alle kids van mijn vriendinnen ook onder mijn neefjes en nichtjes schaar. Maar dat drukt mijn pret in ieder geval niet. Vorig jaar werd ik verrast met een heuse high tea en vijf gillende kinderen die voor het kippenhok stonden te springen met handjes graan. Daar kan ik dus echt van genieten. Die vijf is maar een fractie van al die neefjes en nichtjes, dus mijn verjaardag vier ik wel altijd vanaf kinderbedtijd. Ook tante Domi kent haar grenzen.

Bijdehante tante dat nichtje van mij

De nichtjes die het meest dichtbij me staan zijn de kinders van mijn zwager en schoonzus, die verderop in de straat wonen. De ene is net 9 weken en doet niks anders dan heerlijk (in je armen) slapen of rondkijken met grote ogen. Superlief en lekker rustig. De ander is bijna 2,5 jaar en dus van een heel ander kaliber. Hele vol zinnen komen er uit dat kleine giecheltje en ze weet prima te vertellen wat en hoe ze het wil. Zo krijgt ze mij letterlijk onder de tafel om in haar imaginary bakkerijtje een cupcakeje te komen eten. Ook pakt ze bij ons thuis altijd de bezem om schoon te gaan maken, dat neem ik maar niet al te persoonlijk op. Als ze dan aankomt en springend voor de deur staat met bloemetjes speciaal geplukt voor Tanteeeeee Dooooomiiiieeeee, dan kan mijn dag echt niet meer stuk. Dat ik, als ze dan weer weg is, de aapjes van Monkey Paradise uit de convectorput moet vissen en het stof dat ze met de bezem uit de hoeken heeft gevist alsnog echt weg haal neem ik graag voor lief. Ik moest tenslotte toch nog stofzuigen.

Neefjes en nichtjes walhalla

Dit jaar zal tantedag bij mij wat rustiger verlopen wat kinderen betreft (iets met pre-vakantiestress en feestjes), maar dat haal ik binnenkort vast wel in. Ik vind het heerlijk om met ze door stadsboerderij Weizigt te struinen. Nou is Weizigt op zich al een neefjes en nichtjes walhalla, want wat is er nou leuker dan beestjes kijken op klompjes en afsluiten in de speeltuin. Ik heb zelf ook nog niet de kans gehad om het vernieuwde aquarama te ervaren. Mooi excuus om ze mee op pad te nemen.

Leer ons nog beter kennen:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram