Rara, waar waren wij?

Potverdories, wat een heerlijk begin van onze vakantie.

Nadat wij gisteren de hele dag krabben hebben gevangen met onze besties, was het vandaag tijd voor een educatief uitje. Maar dan wel een met water. Met het pontje vertrokken wij richting Werkendam. Dat is al een feestje op zich voor onze mannen; wind in je haren, zonnebril op en lekker op het water.

Daarna waren wij in een mum van tijd bij onze plaats van bestemming; het Biesbosch Museumeiland.  In dit museum kun je alles leren over de natuur in de Biesbosch en de rol van de mens in dit bijzondere gebied. Er is veel te zien, kinderen kunnen filmpjes kijken en met koptelefoons luisteren naar mensen die hebben gewerkt in de Biesbosch. Het museum heeft verschillende architectonische prijzen in de wacht gesleept en dat is helemaal te begrijpen: wat een prachtig gebouw!

Leuk allemaal, maar voor de kinderen wordt het nog interessanter als ze buiten komen. Daar kunnen zij los in de Biesbosch beleving: De Biesbosch is op schaal nagemaakt en kinderen leren hier spelenderwijs wat de invloed van eb en vloed is. Zij zijn uren zoet geweest met schuifjes en sluizen openen en sluiten.

Oh, mocht je meteen je tas in willen pakken; misschien is het handig om waterschoenen mee te nemen; in het water is het op sommige plekken vrij glad. En vergeet de zwembroeken, badpakken of bikini’s niet.

 

Leer ons nog beter kennen:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram