Radeloos door Eczeem

Radeloos door Eczeem

Mijn dochter is door dermatologen bestempeld als “Eczeem kindje”. Ik denk dat alle moeders mijn zoektocht naar een oplossing voor eczeem begrijpen…

Toen ze nog een baby was speelde er al eczeem in haar nog zo jonge leventje. Jeuk, jeuk en nog eens jeuk. ’s nachts hebben we haar vaak tussenin gelegd, zodat we haar handjes beet konden houden, zodat ze zich niet kapot zou krabben en nog onrustiger zou worden. Eczeem en die eeuwige jeuk maakt dat je in een vicieuze cirkel terecht komt. Een zoektocht op het gebied van voeding etc. Wij kennen inmiddels de weg naar allerlei doktoren en zo ook naar de afdeling dermatologie. De artsen van deze afdeling hebben haar de laatste jaren alleen maar hormooncrèmes voorgeschreven. Af en toe een nieuw “probeersel” ( ja want naast dat je allerliefste bezit is bestempeld als eczeem kind, is het in de medische wereld ook een proefpersoon, laat ik het woord konijn hier weglaten, het is al erg genoeg!) zoals Elidel en Protopic. Mijn dochter is naast eczeem helaas (net als ik zelf) ook allergisch voor noten, pinda’s en amandelen en wij denken soja. (die laatste willen artsen natuurlijk ook niks van weten, want intuïtie van een moeder daar wordt in de regel lacherig over gedaan. Het liefst doen ze de hele dag provocatie testen, zoals de pinda test die we wel hebben gedaan, om een epipen te krijgen). Omdat zij ook een voedselallergie heeft, lees ik alle etiketten en zo ook die van de crèmes die ik voor haar krijg voorgeschreven. (ook al meegemaakt dat er gewoon crème met notenolie werd voorgeschreven) Daarbij lees ik dan ook nog reviews en blogs, proefschriften en testen over de nu weer nieuwe probeersels van de dermatoloog. Nu twee weken geleden was ik er helemaal klaar mee! Mijn dochter haar gezicht zat echt enorm onder de eczeem. Vriendinnen stuurde ik een foto en die schrokken zich echt dood. Doordat zij ook griep had, werd het er allemaal niet beter op. Nu stond ik in tweestrijd gaan we het nieuwe probeersel Elidel (waar ik inmiddels over had gelezen dat het wellicht huidkanker verwekkend kan zijn) rond  de dunne tere huid van haar ogen smeren? Of ga ik nu eens met heel logisch nadenken en mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste (heel lang geleden) eens het een en ander op een rijtje zetten.

Wanneer je met cortison (hormooncrème) de huid alleen maar dunner maakt, dan krijgt die huid geen voeding en gaat elke andere opleving van eczeem erger zijn. Mijn logica was dus die huid moet meer weerstand, voor nu, nu we in crisis zitten, maar ook voor de toekomst!

Via allerlei blogs en heel veel ook buitenlandse websites kwam ik meerdere keren goede berichten tegen over de Sisley crème Reparatrice. Geloof me ik heb naast de creme van de dermatoloog ook heel veel andere cremes geprobeerd zoals Graham etc. Dus sceptisch ging ik op pad voor Sisley. Niet goedkoop, maar al kan ik niet meer op vakantie, als mijn dochter maar van die vreselijke eczeem af is.

Nu twee weken verder EN…HET WERKT!!!

Ik heb in deze twee weken echt tien keer momenten gehad, dat ik wilde opgeven en naar de hormooncrème wilde grijpen (omdat dit de heel korte termijn oplossing is). Ze moest er vanaf. Maar met hulp van mijn man, hebben we volgehouden. Ik ben Sisley blijven smeren en na 1,5 week ging de huid heel erg vervellen. Er kwam nieuwe huid en je ziet ook dat de huid sterker terugkomt en niet meer zo dun is.

Ik belde heel toevallig een Douglas vestiging waar een promotrice van Sisley aanwezig was. Die heb ik een waslijst aan vragen gesteld. Ze begreep mijn verhaal en had een aantal goede referenties van andere klanten, waar de crème ook goed had gedaan. Hier waren klanten bij die radeloos waren bij luiereczeem. Ik ben heel blij dat we een stapje dichter bij een betere oplossing zijn. Weg met die hormooncrèmes! Sisley Creme Reparatrice, BEDANKT.

Liefs,

Janet

 

Leer ons nog beter kennen:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram