Mirandalogie: de mug

● Miranda van ’t Hoff (37)● Mama van Joris (11 mnd) en bonusmoeder van Lana (6jr)  ● Combineert een baan als bedrijfsjuriste met moederschap en een turbulent sociaal leven ● Wil je weten wat er in haar omgaat? Lees dan haar columns waarin fictie en non-fictie door elkaar lopen●

Mirandalogie
‘DE MUG’

De mug die het in zijn hoofd haalde om een spelletje met me te spelen.

Ik wil net het nachtlampje uit doen als en twee gevleugelde vrienden langs mijn hoofd zoemen. Ze spelen tikkertje en ik doe graag mee. Nadat ik keihard tegen het plafond heb getikt kan ik eindelijk gaan slapen. De skeletjes pluk ik er morgen wel vanaf.

Eenmaal wakker schraap ik de mugjes bij elkaar en wens ik ze een behouden vaart terwijl ik ze door het toilet flush. Ik loop naar beneden en mijn oog valt op de restanten van het gevecht dat ik gister op leven en dood heb gevoerd met een spin. Kokhalzend loop ik de huiskamer in en vraag mijn vent of hij koffie wil. Uiteraard krijgt hij dat pas nadat ik hem het stoffelijk overschot heb laten zien. Vloekend verzamelt hij zes-en-een-halve pootjes. Ik krijg een welbekende preek over krassen en vlekken en het voorstel om de muur opnieuw te laten stucen…

Lees verder op Mirandalogie.nl

Leer ons nog beter kennen:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram