Kinderdijk

Lisanne● mama van Lievia en Madelief● getrouwd in Brut met Ferdi● Styliste van beroep ● DIY en leuke musthaves voor mama’s en kinderen.

KINDERDIJK!

​Dagje weg in de regio, Kinderdijk
Vanuit Dordrecht kan je zo met de waterbus naar Kinderdijk, wat al een hele beleving is. De waterbus meert voor Kinderdijk aan. Met de auto kan natuurlijk ook. Je kan op het terrein van Kinderdijk tegen een kleine prijs parkeren. Wij waren met de auto en hadden in de buurt geparkeerd. Je loopt dan op de dijk tussen de kleine schattige huisjes en in de verte zie je de molens al liggen.

Je kan zelf tussen de molens door wandelen of fietsen. Er zijn gescheiden paden voor de fietsers en wandelaars. Bovendien goed te doen met een kinderwagen, er zijn genoeg bankjes en picknick tafels te vinden.
Je kunt een van de verschillende arrangementen boeken. En als je er toch bent is het echt leuk om een molen in te gaan. Enthousiaste molenaars ontmoeten in gepaste outfits, die aan het werk zijn in de nog paar werkende molens en die graag hun verhalen vertellen. In de molens heeft de tijd stil gestaan, bedden zijn opgemaakt en de tafel is gedekt. Erg leuk om te zien hoe ze vroeger met een groot gezin in zo’n kleine ruimte leefden! En ik maar zeuren dat mijn meiden een tijdje op de zelfde kamer komen te slapen.

Voor de wat oudere kindjes is er ook een korte film te zien, over Kinderdijk. Super leuk gedaan, je zit tussen de machines van het wisboomgemaal naar verschillende beeldschermen te kijken. Aan de aller kleinste is ook gedacht, je kan dan niet met de kinderwagen de molen in maar bij een van de molens is een moestuin met kippen en geiten.
Boven aan de dijk zit een leuk oud cafeetje, aardig kids proef, de pannenkoeken en poffertjes zijn aanwezig net zoals de kinderstoelen en een verschoningstafel.

Kinderdijk kende ik wel, maar nooit geweest, terwijl het zo dichtbij is. Leuk om te doen, voor jong en oud. Droog weer is wel fijn, het meeste is toch buiten. Zou wel de drukte periode op de site in de gaten houden. Het wandel gebied is dan wel groot, maar de molens zijn klein, zeker als je ook naar boven wilt.

 
Leer ons nog beter kennen:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram