De ontbijt ‘Taart’ van Huize Wijnstekers

● Glenda ● 35 jaar ● moeder van 3 geweldige meiden ● samen met Jos: mijn geweldige man ● eigenaresse en ‘chefkok’ eetwinkel H-EERLIJK ● ‘Wat eten we vandaag / wat zit er in mijn eten?’

DE ONTBIJT ‘TAART’ VAN HUIZE WIJNSTEKERS

HIP-EASY-HEALTHY!

 …de wekker gaat… NEE! Nog
niet! Ik druk op het knopje ‘nog even slapen’ van mijn Iphone. Mijn ogen vallen
dicht…mijn hoofd wordt  wakker…wat
voor dag is het vandaag? Niet aan denken, nog even doorslapen…
MAANDAG…DRUK…nog even slapen… Weer het geluid van de wekker. Zal ik nog
een keer? Is het echt MAANDAG? VRACHTWAGEN UDEA? BOODSCHAPPEN? KOKEN? Ja, het
is maandag. De week begint. Binnen een uur zal de vrachtwagen van UDEA de straat
in rijden om alle verse producten voor deze week te leveren. Een nieuwe week,
een nieuw menu. De nu nog lege koeling zal binnen een paar uur weer volstaan
met H-EERLIJKe soepen, salades en maaltijden.
Ik spring uit mijn bed en geniet van de warme douchestralen op mijn
lijf. Ik ruik lekker naar zeep, straks niet meer. We moeten er vaak om lachen,
want na een berg uien snijden, ruik je zelf ook naar een ui! Als mijn
medewerkster thuis komt, wordt ze door haar vriend al begroet met ‘Hello onion-woman’.
Ik kleed mij aan. Beneden is het stil, de meiden slapen nog.

Wakker worden allemaal! Tijd om op te staan. De oudste twee kennen hun weg,
alleen de jongste  is wat bewerkelijker.
Zo neemt zij uitgebreid de tijd om het juiste outfit van de dag uit te kiezen.
Ik wacht geduldig, doe een voorstel… Na veel jurkjes, rokjes, leggings en
t-shirtjes uit de la overhoop gehaald te hebben, is ze dan toch eindelijk
aangekleed. En nu…hup naar beneden voor het ontbijt.

Het is al laat, niet veel tijd meer. Ik trek de koelkast open en daar
staat hij: de overnight oatmeal ‘taart’. Ons ontbijt voor vandaag. Er klinkt
gejuich, want dit is het favoriete ontbijt van de kids. Met een grote lepel
schep ik de kommen vol, het is stil, ze smullen, een perfecte start van deze
maandagmorgen. We kunnen er weer tegenaan. Nog even een ‘ELza’ vlecht bij de
jongste, een knotje en een oogpleister bij de middelste en de oudste wil een
hoge staart. Schooltassen worden gevuld, schoenen aan, jas aan, tijd om naar
school te gaan.

Papa brengt de meiden naar school. Veel plezier meiden! Ik zwaai nog
even bij de voordeur en dan gaat mijn schort om, mama gaat de keuken in. Aan de
slag!

Recept

●●●

OVERNIGHT OATMEAL
‘TAART’ VAN HUIZE WIJNSTEKERS

basis recept  voor 1 persoon:

250 ml plantaardige
melk (rice-cocosmilk, amandelmelk, havermelk…)

50 gram havervlokken

snuf kaneel

 

kies je eigen
vulling:

lijnzaad, chiazaad,
sesamzaad,

kokosrasp, hennepzaad,
raw cacao, zeemansboter(pindakaas)

bijv. 3 x 1 el

 

doe de havervlokken
in een kom, giet hierover de melk en 3 a 4 eetlepels vulling. dek het af en zet
de kom een nacht in de koeling. kies een heerlijke topping. Eetsmakelijk!

 

kies je favoriete
topping:

fruit van het seizoen,
noten, zoet:

banaan-honing-(raw)
pure chocolade

frambozen-goij
berry-geroosterde amandelen

appel/peer-kaneel-pecan-rozijn

aardbeien-bramen-bosbessen-maplesyrup-bijenpollen

 

Tip: fruit van het
seizoen niet beschikbaar? haal het uit de vriezer! duurzamer en lekker zoet
door de zon.

Foto: Ingrediënten
overnight oatmeal taart: rice-coconutmilk, havervlokken, snuf kaneel, chiazaad,
lijnzaad, sesamzaad, zeemansboter, banaan, bosbes, honing & pure chocolade.
Mmmmm!

Leer ons nog beter kennen:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram