bananuts

RECEPT HUIS ROODENBURCH: WINNENDE TAART BANANUTS

De bakwedstrijd heel Dordrecht Bakt georganiseerd door Huis Roodenburch was een daverend succes. Wij mogen nu het recept met jullie delen van de winnende taart..

HET RECEPT(Voor een taart van 24cm doorsnede)
 
450 gr. bloem 
7 gr baking soda
6 gr kaneel 
6 gr zout 
120 ml zonnebloemolie 
345 gr suiker
3 eieren
8 ml vanille extract 
4 geprakte rijpe bananen
150 gr crème fraîche
75 gr gehakte geroosterde pecannoten 
75 gr gehakte geroosterde hazelnoten 
75 gr gehakte walnoten
 
Bloem met soda, kaneel en zout zeven in een aparte kom.
In een grote kom zonnebloemolie met
de suiker op medium snelheid mixen. Eén voor één de eieren toevoegen. Vanille toevoegen. Geprakte bananen en crème fraîche toevoegen en het mengsel goed mixen.
Het gezeefde bloemmengsel toevoegen, mixen tot het beslag een geheel is. De noten door het beslag heen spatelen. 
Het beslag verdelen over twee taartpannen. Bakken op 160 graden (heteluchtoven), 30-40 minuten. 
 
De taarthelften een uur in de pannen laten afkoelen. 
Afmaken met maple roomglazuur. 
 
Maple roomglazuur
 
400 gr roomkaas 
125 gr boter 
8 ml vanille extract
50 ml maple syrup
500 gr poedersuiker 
 
Boter zalvig draaien, roomkaas toevoegen. Mengen tot het een glad mengsel is. Vanille, maple syrup en poedersuiker toevoegen en mengen tot het een geheel is.
 

Leer ons nog beter kennen:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram